’’KidzTown’’ – Jedini bošnjački vrtić u Čikagu

Autor: redakcija Mart 06, 2015 0

U Čikagu već dvije godine djeluje jedan bošnjački vrtić - ''KidzTown''. No sadržaj koji nudi je jedinstven i svakako zavređuje pažnju sviju nas.

 

Vrtić vode bračni par Omer i Adisa, koji posjeduju univerzitetske diplome iz oblasti pedagogije (učitelj/vaspitač - Bachelor of early childhood education K-9). Osim što su jako mladi i obrazovani, ovaj bračni par pristupa svome radu dosta ozbiljno i odgovorno. U samo nekoliko mjeseci uspjeli su urediti i proširiti cjelokupan prostor vrtića, obezbijediti sve neophodne dozvole za njegov rad – što je u Americi jako zahtjevno, te svečano ga otvoriti za mladu raju.

Ovaj projekat je jedinstven u Čikagu, jer ne postoji više nijedan bošnjački vrtić u Chicagoland-u. Otuda on zavređuje više naše pažnje i podrške.

Ukoliko posjetite ovaj vrtić u jutarnjim satima, zateći ćete jednu toplu atmosferu jer vrata otvaraju uvijek nasmijani Omer i Adisa, a nerijetko su tu i profesorice koje ispomažu u nastavi.

Svakog dana zanimljivi sadržaji za Vašu djecu, vrhunska edukacija, časovi engleskog i bosanskog jezika, časovi vjeronauke, časovi kiraeta (učenja Kur’ana i arapskog pisma), zabavni sadržaji, itd.

U vremenu kada se borimo protiv totalne asimilacije naše djece, KidzTown je osvježenje koje olakšava roditeljima u očuvanju identiteta njihovog djeteta i doprinosi lakšoj integraciji u američko društvo.

Iz ponude koju za našu djecu nudi ovaj vrtić su:

  • Cjelodnevni boravak
  • Poludnevni boravak
  • Preschool (predškolsko obrazovanje)
  • Vrtić
  • Jaslice

Nastava se odvija na engleskom i bosanskom jeziku, a upis se vrši putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem broja: (1)773.564.3994

Adresa vrtića: 2910 W Peterson Ave, Chicago IL 60659

Više informacija na zvaničnom Facebook profilu

Ili putem web stranice: www.kidztown.com

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija