digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Takmičenje iz vjeronauke na nivou Banjalučkog muftijstva

Održano regionalno takmičenje učenika osnovnih škola iz islamske vjeronauke muftijstva banjalučkog

 
Dana 25.3.2017. godine, u OŠ "Sveti Sava" u Bosanskoj Dubici održano je regionalno takmičenje učenika 8.i 9. razreda osnovnih škola sa područja Banjalučkog muftijstva. Nakon uvodnih riječi domaćina direktora škole prof.Bogdana Marelja i vjeroučitelja gl. imama mr. Safet ef. Beganovića, učenicima su se obratili muftija banjalučki dr.Osman ef. Kozlić, šef Odsjeka za vjeronauku pri Upravi za obrazovaanje i nauku Rijaseta dr. Nezir Halilović, te koordinator za vjeronauku pri muftijstvu banjalučkom mr. Muris ef.Spahić. Učesnicima takmičenja su poželili dobre rezultate uz napomenu da prva tri mjesta iz oba razreda predstavljaju muftijstvo na državnom takmičenju u Visokom. Ocjenjivačka komisija u sastavu Haris ef. Ahmić,Omer ef. Redžić,Admir ef. Blitović,Esad ef. Memić i Hasudin ef.Atanović je zatim povela učenike prema razredima gdje se pristupilo izradi takmičarskih testova. Nakon završetka istih, u atriju škole se upriličilo proglašenje pobjednika i dodjela prigodnih novčanih nagrada, diploma, priznanja i zahvalnica učenicima, vjeroučiteljima, učesnicima, komisiji i sponzorima takmičenja koje su obezbjedili Muftijstvo banjalučko, Medžlis IZ Bos. Dubica, osnovna škola i firma Mlijeko produkt iz Bos.Dubice.
 
Muftijstvo će na državnom takmičenju prema postignutim rezultatima predstavljati:
 
VIII razred:
1.Tarik Vojniković-MIZ B.Dubica
2.Abida Ahmić-MIZ Prnjavor
3.Amina Subašić- MIZ Ključ
 
IX razred:
1.Iman Sefić-MIZ Ključ
2.Haris Kočan-MIZ B.Dubica
3.Amina Čajić-MIZ Ključ
 
Tako su prema ukupnom rezultatu pobjednici MIZ Bos.Dubica i MIZ Ključ koji zajedno imaju 5 takmičara za državni nivo.
Ne treba zaboraviti ni njihove vrijedne vjeroučitelje mr.Safet ef. Beganovića i prof. Zuhdiju ef. Karagu koji su na vrhunskom nivou pripremili svoje učenike.
Također,posebna zahvala je upućena mr.Esad ef.Memić, inspektor islamske vjeronauke i predsjednik IZ Bošnjaka u Austriji ,te mr. Hasudinu ef. Atanoviću, generalni sekretar IZ u Austriji, koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i doputovali u Bos. Dubicu, te uzeli učešća u ocjenjivačkoj komisiji.
 
Domaćini skupa,OŠ: Sveti Sava" iz Bos.Dubice i Medžlis IZ Bosanska Dubica su se na kraju zahvalili i sponzorima na pomoći u organizaciji takmičenja a to su bile opštine Kozarska Dubica i Kostajnica sa svojim načelnicima,te firma Mlijekoprodukt koja je obezbijedila prigodne poklon pakete iz svog asortimana svim učesnicima.Nakon zajedničke fotografije ispred škole,skup je završen ručkom i osvježenjem u hotelu Zepter u Bos.Dubici.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine