Vakufska direkcija IZ u BiH će i ove godine podijeliti 5000 ramazanskih paketa

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH već tradicionalno u saradnji sa Generalnom direkcijom za vakufe Republike Turske za postače u BiH obezbjeđuje ramazanske pakete. Oko 5.000 ramazanskih paketa stiglo je iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, a u narednim danima bit će podijeljeni postačima širom Bosne i Hercegovine.

Generalna Direkcija za vakufe Republike Turske donirala je ramazanske pakete, a Vakufska direkcija će u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima, Mrežom mladih i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.

Ovaj projekat se realizuje svake godine, a dijeljenje u Ramazanu predstavlja posebno zadovoljstvo. Ovih dana započet će realizacija podjele paketa. Sadržaj paketa je veoma bogat, a plan je da se naredne godine poveća broj paketa, naglasio je koordinator u Vakufskoj direkciji Asmir Neimarlija.

"Na ovaj način se, ne samo unosi radost u porodice, već šalje poruka solidarnosti i ljubavi prema prijateljima i komšijama s kojima dijelimo zajedničke radosti Ramazana. To nas čini sretnim i zbog toga smo posebno zahvalni Generalnoj direkciji za vakufe Republike Turske", istakao je Neimarlija.

Izvor: www.vakuf.ba 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija