digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zemzem svečanom akademijom ispratio 118 „školaraca“

Jedanaesta sportska akademija polaznika Dječijeg vrtića „Zemzem“ održana je večeras u Sali Sportsko- rekreativnog centra „Midhat Hujdur Hujka“  u Sjevernom logoru. Svečanosti su pred velikog broja roditelja i rodbine prisustvovali i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović i predsjednik Medžlisa IZ-e Mostar Ramiz Jelovac. 

Svečanom akademijom Zemzem je ispratio 118 „školaraca“. „Bitno nam je da djeca završe još jednu godinu uz osmjehe na licu i da ponesu lijepa sjećanja na svoje kolege i svoje tete“, kazala nam je direktorica vrtića Minja Sefić. Kako je naglasila organizacijom akademije željeli su ozvaničiti kraj ove nastavne godine i omogućiti djeci i njihovim roditeljima da se svi skupa malo zabave i međusobno podijele radost.

Inače ove godine u svim organizacionim jedinicama u Mostaru i prigradskim džematima u Zemzem je bilo upisano preko 350 djece. „Taj broj je svake godine sve veći što nam pričinjava veliko zadovoljstvo jer to znači da imamo veliko povjerenje roditelja“, pojasnila je Sefić. 

 Ona je poručila da su vrata Zemema širom otvorena svima zainteresiranima koji žele da se njihova djeca ugodno druže i uče uz igru i pjesmu. U programu su polaznici recitirali i pjevali poznate dječije pjesme i ilahije prilagođene njihovom uzrastu. Na taj način poslali su poruke ljubavi, prijateljstva i mira. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine