digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zenica: Program i druženje za mlade u džematu Pojske

Autor: Novembar 13, 2018 0

U subotu 10.11.2018. godine u sklopu manifestacije „Želja za Resulom“ kojom Medžlis IZ Zenica obilježava mjesec Rebiu-l-evel, u džematu Pojske upriličen je program i druženje za mlade ovoga džemata ali i cijele Mreže mladih našega Medžlisa.

Džematlije džemata Pojske i mladi predvođeni njihovim imamom Hasanom ef. Pašalićem učinili su da ova večer mladih u Pojskama ostane svima za pamćenje. I uistinu je tako, preko stotinu mladih iz svih krajeva našeg Medžlisa napunuli su džamiju do posljednjega mjesta i imali priliku uživati u ilahijama i poukama.

Ilahijama i kasidama, koje čine poseban umjetnički i vjernički izričaj ljubavi prema Allahu dž.š. našemu Gospodaru, Resulullahu a.s., Bosni i našim bosanskim šehidima, počastili su nas imami Mustafa ef. Isaković, Vedad ef. Arnaut i domaćin Hasan ef. Pašalić.

Nadahnuti vazu-nasihat kazivao je Aljo ef. Cikotić, imam džemata Kalibunar, koji je približio mladima odnos ashaba prema Poslaniku a.s. koji i nama treba biti primjer i svijetla vodilja. Na poseban način mladima je istaknuto da moraju voljeti Resulullaha a.s. i da moraju voljeti jedni druge i tako cijelom pokazivati svijetu ko su muslimani danas. „Nećete ući u džennet dok ne budete vjerovali a nećete vjerovati dok se ne budete voljeli a nećete se voljeti dok ne budete širili Selam-Mir!“

Na samom druženju mladima se kratko obratio i koordinator MIZ Zenica za mlade, Kenan Hodžić koji je mladima prenio srdačne selame i izraze podrške glavnog imama Jakub ef. Salkice te pozvao mlade da se u što većem broju uključe u aktivnosti Mreže mladih.

Mreža mladih MIZ Zenica se srdačno zahvaljuje džematkom odboru, mladima i imamu džemata Pojske na gostoprimstvu, bratskoj ljubavi i žrtvi koju su uložili za sve mlade koji su bili njihovi gosti, moleći Allaha dž.š. da nam daruje snage i mudrosti da budemo složni oko svih stvari važnih za našu vjeru, domovinu i naš narod.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine