digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Odjevni predmeti za djecu MIZ-e Kupres

Autor: E.B. Oktobar 17, 2016 0

U ponedjeljak 03. 10. 2016. godine Ured za društvenu brigu posjetili su Fahrudin ef. Makić, imam MIZ-e Kupres i hfz. Mahir ef. Ramić.

Cilj  posjete bio je  upoznavanje Rukovodioca Ureda sa radom i djelovanjem na području ovog Medžlisa kao i razmatranje mogućnosti  dodjele socijalne pomoći. Ured za društvenu brigu je za ovu priliku a, u okviru programa socijalno – zaštitnih aktivnosti,  iz Fonda Bejtu-l- mal obezbijedio  odjevne predmete za djecu na ovom području. Na kraju posjete Fahrudin ef. Makić,  zahvalio se na dodjeljenoj pomoći kao i nastavku saradnje i brige za ovaj  dio Bosne i Hercegovine. Iz pisma koje je upućeno Uredu za društvenu brigu, nakon podjele odjevnih predmeta, izdvajamo:

„Poštovani direktore Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, zahvaljujem se u ime svog džemata i u ime svih onih koji su Vam prenijeli selame sa ove Kupreške visoravni. Molim Allaha dž.š. da Vas nagradi i sve one koji su svojim doprinosom učestvovali u ovoj hairli akciji“, Fahrudin ef. Makić.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine