digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema u posjeti Mešihatu IZ u Srbiji: Otvorenje zgrade FIS-a

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović sa delegacijom, prvog dana svog dvodnevnog boravka u Sandžaku, 05.03.2017. godine, posjetio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima. 

Nakon dobrodošlice od strane muftije Dudića, te predstavljanja ustanova Mešihata od njihovih rukovodilaca, kao i medžlisa od strane glavnih imama, prisutnima se obratio reisu-l-ulema Kavazović koji je izrazio svoje zadovoljstvo onim što je čuo, istakavši da je Islamska zajednica u Srbiji u nekim projektima pretekla Islamsku zajednicu u BiH.

Reisu-l-ulema je podsjetio da od prvog dana svog mandata aktivno radi na jedinstvu Islamske zajednice, te poručio da glavni nosioci vraćanja tog jedinstva trebaju biti rukovodioci ustanova i čelnici medžlisa Islamske zajednice.

Danas, 6. marta 2017. godine, s početkom u 11 sati bit će upriličeno i svečano otvaranje prve faze dogradnje na zgradi Fakulteta za islamske studije, kojem će prisustvovati reisu-l-ulema Kavazović.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine