digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema primio dr. Alija Erbaša, predsjednika Uprave za vjerske poslove Republike Turske- Diyaneta

Sarajevo, 29. mart 2018. (MINA) –  Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović primio dr. Alija Erbaša, predsjednika Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet). Sastanku su prisustvovali i članovi Rijaseta IZ u BIH i njegovih ureda.

Nakon što je gostu poželio dobrodošlicu, Reisu-l-ulema je predstavio članove Rijaseta i organizacionu strukturu IZ u BIH naglašavajući da se radi o stabilnoj i samoodrživoj zajednici koja okuplja sve muslimane Bošnjake u domovini, domovinskim zemljama i dijaspori, te sve druge muslimane koji žele biti njeni članovi. Reisu-l-ulema se također zahvalio na podršci koju Republika Turska, njene institucije a posebno Uprava za vjerske poslove Republike Turske - Diyanet pružaju IZ-u u realizaciji kapitalnih projekta.

Dr. Ali Erbaš je istakao kako Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u srcima svih muslimana i kako je on sretan da može obećati nastavak još bolje saradnje Diyaneta i IZ u BIH i realizaciju novih zajedničkih projekata.

Planirano je da u nastavku posjete BIH i Islamskoj zajednici dr. Ali Erbaš sutra u Begovoj džamiji predvodi džumu-namaz.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine