digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Stipendije za najuspješnije učesnike takmičenja "Sira 2016"

Autor: Novembar 03, 2016 0

Jučer je upriličena prigodna svečanost u povodu potpisivanja stipendija za učenike srednjih škola učesnika takmičenja u poznavanju Sire- životopisa Poslanika Muhammeda a.s. 

Uprava za obrazovanje i nauku i Ured za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice koordinirali su ovaj značajan projekat, u kojem je učestvovalo 4000 srednjoškolaca širom BiH.

Nakon nagradne posjete Turskoj za najuspješnije učesnike takmičenja u poznavanju Sire – Životopisa Muhammeda a.s. danas je upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju najuspješnijih učesnika takmičenja.

Iz Srednjoškolskog centra u Hadžićima četvero učenika ove škole bili su nagrađeni na ovogodišnjem takmičenju. Treće nagradno takmičenje pod nazivom "Sira - životopis Muhammeda, a.s." održano je na 23 lokacije u Bosni i Hercegovini, te po jednoj lokaciji u Srbiji, Hrvatskoj, Danskoj i Njemačkoj. Ove godine takmičenje je realizirano na osnovu djela "Muhammed, a.s. poslanik čovječanstvu", autora mr. Mirze Mešića, u izdanju Izdavačkog centra Rijaseta IZ El-Kalem. Nagrade za najuspješnije takmičare su deset stipendija u vrijednosti od 1.000 KM te sedmodnevna ekskurzija u Istanbulu za 40 najuspješnijih takmičara i njihove vjeroučitelje.

Organizator takmičenja za učenike srednjih škola je Uprava za obrazovanje i nauku, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uz podršku Dijaneta Republike Turske. Prije svečanog potpisvanja ugovora učenici su posjetili i Radio BIR.

Nagrađene učenike i profesore i predstavnike Uprave za obrazovanje i nauku, te ureda za društvenu brigu primio je zamjenik Reisu-l-uleme Husein ef. Smajić.

(Bir.ba) 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine