digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Radionica za osobe sa smetnjama u razvoju

Autor: Šejla Mujić-Kevrić Oktobar 22, 2018 0

Udruženje žena MIZ Livno i MVM BiH: Radionica za osobe sa smetnjama u razvoju

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., a u saradnji sa Marijansko vinkovskom mladeži, aktivistice Udruženja žena MIZ Livno bile su akterke još jednog važnog, humanog projekta u Livnu. Volonteri iz dvije organizacije su pripremili i realizirali kreativnu radionicu i druženje sa osobama koje imaju smetnje u razvoju, te sa osobama sa invaliditetom. 

Radionica koja je trajala puna 4 sata, realizirana u trgovinskom centru Konzum, bila je još jedna pozitivna priča koju javnosti nastoje poslati volonteri i aktivisti Marijansko vinkovske mladeži i Udruženja žena Medžlisa Livno. 

Na početku radionice, muallima Šejla M.K., kordinatorica Udruženja žena i Antea Miloloža, predsjednica Marijanske mladeži su se obratile, dale uvodne informacije o projektu i njegovoj važnosti, time motivirajući volontere na što kvalitetniji angažman. Muallima Šejla je za prisutne pripremila radionicu „mreža mira“, koja na simboličan način sa klupkom konca povezuje sve učesnike, stvarajući od njih neprekinutu mrežu dobra.

Nakon toga uslijedio je rad u grupama, kada su zajedno sa osobama sa smetnjama u razvoju održane kreativne čestitke, zlatovez, karikature i slično. Nakon ručka, radionica se privela kraju polučujući mnogostruke rezultate. Odmah po zvaršetku susreta dogovorena je sljedeća saradnja između ove dvije organizacije, koje svoju saradnju neperekinuto održavaju već pune dvije godine.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine