digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje sa studentima Studentskog centra u Zenici

Autor: Novembar 21, 2018 0

U okviru svojih aktivnosti u radu sa mladima, Medžlis Islamske zajednice Zenica, nastavlja aktivnost: „Druženje sa studentime Studentskog centra u Zenici”.

Tim povodom je, u srijedu 14.11. 2018. godine / 7. Rebu-ul-evvela 1440 h.g., u prostorijama Studentskog centra Zenica, u Crkvicama, održano je prvo u nizu druženja sa studentima ovog centra, na temu ,,Susreti u životu”.
U ugodnoj i opuštenoj atmosferi, riječima dobrodošlice, prisutnima se obratio direktor Studentskog centra u Zenici, mr. Dino Eminović. U svom obraćanju izrazio je zahvalnost MIZ Zenica na pokretnju aktivnosti druženja sa studentima, uz pohvalu i podršku ovoj aktivnosti.
Sa ciljem druženja, prisutne studente, upoznao je Adem Nušinović, profesor Islamske vjeronauke u Prvoj gimnaziji Zenica. U svom obraćanju naglasio je da svako druženje važno, a posebno ako se ima za cilj oživljavanje pozitivnih vrijednosti i dobrih osobina kod pojedinca, u svim segmentima života, kako bi postali korisni članovi zajednice. 

Zatim je, mr. Emina Grabus, stručni savjetnik u Pedagoškom zavodu Zenica, za oblast obrazovanja održala predavanje na temu ,,Susreti u životu”. U svom impresivnom obraćanju podsjetila je da susreti donos esreću i da je život satkan iz niza susreta, od susreta sa dunjalukom, preko susreta sa smrću do susreta sa Uzvišenim Allahom. Važno da se susrećemo sa pozitivnim stavom, iz njih uzimamo ono što je korisno i dobro za nas, te da Uzvišeni Allah bude zadovoljan sa nama. Zaključeno je da svi susreti treba da budu priprema za susret sa Uzvišenim Allahom na ahiretu.
Na kraju je dogovoreno naredno druženje za mjesec decembar, uz poziv svim prisutnim, kao i ostalim studentima da se pridruže i okoriste od ovih druženja, uz dovu Allahu, dž.š. da ovo druženje bude upisano u naša dobra djela i da budemo od onih koji vjeruju i čine dobra djela, i koji govore istinu i drugima preporučuju istinu, i koji su strpljivi i drugima preporučuju strpljivost.
Nakon navedenih obraćanja, nastavljeno je druženje uz osvježenje, koje je obezbijeđeno od MIZ Zenica.

Koordinatori projekta:
1. Mr. Emina Grabus, stručni savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu Zenica,
2. Mr. Adem Nušinović, profesor Islamske vjeronauke u Prvoj gimnaziji Zenica

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine