digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mevlud u Bosanskoj Dubici

Autor: H.A. Novembar 22, 2018 0

Puhalskoj džamiji  je održana centralna mevludska svečanost povodom 12. rebiu-evvela-dana rođenja našeg Poslanika Muhammeda a.s.

Prelijep program su održali učenici  Medrese "Džemaludin Čaušević" sa svojim profesorima Nijaz ef. Kovačevićem i Muhamed ef. Makićem. Voditelj programa je bio  glavni imam  Safet ef. Beganović koji je inicijator ovog značajnog skupa. Svečanost su uveličali muftija bihaćki Hasan ef. Makić kao vaiz, Haris ef. Ahmić glavni imam MIZ Bosanska Kostajnica i  Fikret ef. Delić glavni imam MIZ Bosanski Kobaš. Prisutan je bio i Merzuk ef. Kozlić, imam džemata Polje. Tako smo i mi dali obola manifestacijama širom BiH i svijeta, u kojima se prisjećamo našeg Pejgambera kao milost i uputu vjernicima.
Imali smo prilike uživati u milozvučnim glasovima učenika medrese i nadahnutim predavanjem muftije bihaćkog kojima se iskreno zahvaljujemo što su nas zijaretili i djelom pokazali da nismo zaboravljeni i da imamo podršku u povratničkim sredinama kao što je i naša. 

Nakon jacije-namaza gosti su večerali, a hrana je pripremljena posebno za ovu priliku od strane aktiva žena MDD Merhameta iz Bosanske Dubice. Posebna zahvalnost na ovom gestu ide predsjedniku Jasminu Spahiću. Zatim su gosti prošetali našim gradom i odnijeli, kako kažu lijepe utiske iz naše male, ali radišne i kompaktne zajednice.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine