digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mevludski program tuzlanskih učenika

Autor: E. Osmić-Brzović Decembar 03, 2018 0

Mevludski program učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Tuzla upriličen je u četvrtak 29. novembra u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli. Program je organizovan u okviru mevludske manifestacije „Stazama Poslanika islama“, a u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja Tuzla

Učešće u ovom programu uzelo je oko 200 učenika koji pohađaju osnovne i srednje tuzlanske škole, kao i učenici iz Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzli, te mališani iz obdaništa „Aladin“.

Kroz odabrane odlomke iz mevluda, salavate, ilahije i kaside, hadise i najljepša kazivanja učenici su se prisjećali Muhammeda a.s. i njegovog života.  Svečanom programu prisustvovali su rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Medžlisa Tuzla Hasan-ef. Spahić, direktori institucija, tuzlanski imami, vjeroučitelji, roditelji i učenici.

Dr. Sead Seljubac je u svom obraćanju uputio čestitke vjeroučiteljima, nastavnicima i svima koji su bili uključeni u organizaciju ove mevludske aktivnosti. Dr. Seljubac se kratko osvrnuo i na važnost Muhammeda a.s. u našim životima. Glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović je izrazio radost što se jedna ovakva aktivnost našla u okviru manfestacije „Stazama Poslanika islama“, te uputio čestitike svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji iste.

-Ovaj program se realizuje drugi put i želja Aktiva vjeroučitelja je da na naše učenike prenosimo tradiciju obilježavanja Poslanikovog rođenja, ali je i prilika da naši učenici pokažu svoja umijeća i znanja. Posebno nas raduje što je učešće u programu uzeo veliki broj učenika različitog uzrasta. Ovo je jedan njihov prikaz ljubavi i privrženosti prema Resulullahu a.s. – istakla je Nedžmija Hadžić, predsjednica Aktiva vjeroučitelja.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine