digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Novoizabrani sabornik Rijaseta u posjeti MIZ Srebrenik

Autor: D.B. Februar 23, 2015 0

U ponedjeljak, dana 16.02.2015. godine u zvaničnoj posjeti Medžlisu IZ-e Srebrenik boravio je novoizabrani sabornik Rijaseta IZ-e u BiH hadži Hazim Bašić. U prostorijama zgrade Medžlisa glavni imam Refik ef. Hodžić i novoizabrani predsjednik Medžlisa Srebrenik mr. Abdulah Arifović upriličili su prijem za sabornika sa područja Medžlisa IZ-e Srebrenik hadži Hazima Bašića, koji je izabran na proteklim izborima u Islamskoj zajednici.

 

Oni su u svojim govorima, između ostaloga, čestitali saborniku Bašiću na izboru, zaželili mu uspjeh u radu, te posebno skrenuli pažnju na važnost jačanja jedinstva, međusobnog poštovanja i odgovornosti prema emanetu koji im je povjeren izborom u najviši predstavnički i zakonodavni organ Islamske zajednice. S druge strane hadžija Bašić je čestitao novoizabranom predsjedniku Medžlisa, te poželio mu puno uspjeha u budućem radu.

Razgovaralo se o radu i razvoju Medžlisa, o dosadašnjim postignućima te planovima za budućnost, kao i raznim projektima koje treba realizirati. Bašić je poželio mnogo uspjeha u radu i dao je punu podršku radu glavnog imama i predsjednika Medžlisa, te stavio se na raspolaganje u punom kapacitetu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine