digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Radio Islamske zajednice ‘’BIR’’ obilježava 11. godišnjicu rada i postojanja

Autor: Januar 10, 2019 0

Tačno prije jedanaest godina 10. januara 2008. godine započelo je emitovanje eksperimentalnog programa Radija BIR, prvog elektronskog medija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji promovira vrijednosti Islamske zajednice, afirmiše duhovnost i kulturu Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Radeći pod sloganom “Budimo zajedno, budimo BIR” ovaj medij nastoji svojim programskim sadržajima duhovno obogatiti javni prostor u Bosni i Hercegovini, šireći glas mira, nade i suživota, potičući ljubav i odanost prema domovini Bosni i Hercegovini, zbog čega nije programski izbor samo muslimana i članova Islamske zajednice, već svih dobronamjernih građana naše zemlje.

Od tri frekventna područja iz 2008. godine (Sarajevo, Zenica i Tuzla), danas Radio "BIR" svoj signal emituje s više od 20 frekventnih područja širom države, a dostupan je za više od 1,3 miliona slušalaca u Bosni i Hercegovini. Svoj signal emituje satelitom i putem interneta, neprestano podižući popularnost među bosanskohercegovačkom dijasporom.

Od prošle godine, Radio ‘’BIR’’ je integrisan u Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao novi organizacijski iskorak u informativno-edukativnom djelovanju, predstavljanju i tumačenju stvarnosti iz ugla univerzalnih islamskih vrednota.

Uposlenici i saradnici Radija „BIR" kroz različite programske sadržaje, u četvrtak 10. januara govorit će o izazovima koje pred njih postavlja svakodnevna realizacija programa.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine