digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis Livno: Besplatni školski sendviči za 25 djece u Livnu

Autor: Šejla M.K. Januar 20, 2019 0
Zahvaljujući ideji humanitaraca širom Bosne i Hercegovine, kojom se u fokus nastoje staviti djeca i njihovi interesi, Medžlis Livno i ove godine veliku važnost posvećuje akciji besplatnih školskih sendviča za što više djece u Livnu. 
 
U Livnu je veliki broj bošnjačkih porodica koje žive u vrlo teškim uvjetima, stoga se Medžlis Livno trudi da kroz saradnju sa različitim humanitarnim organizacijama bude servis za pomoć takvim porodicama, sa željom da im olakša i pomogne, iako je to sve kratkotrajno i neodrživo s obzirom da su većina odraslih nezaposleni. 
Takav je i projekat školskih sendviča u koji se u kratkom roku uključila cijela Zajednica. Prve donacije pristigle su iz Austrije, od dobrih Livnjaka koji gore žive, a onda su i aktivistice Udruženja žena MiZ Livno pokrenule akciju prodajom kolača, nakita, levhi poslije džuma namaza ispred džamije Ćurčinice u Livnu. Zahvaljujući tim incijativama i još nekim donacijama, uplaćeni su besplatni školski sendviči je za 25 djece, koja će svaki radni dan imati mogućnost da preuzmu svoj sendvič u najbližoj pekari. Koordinatorica projekta je muallima Šejla M.K., koja zajedno sa svojim kolegicama muallimama, aktivisticama Udruženja žena inicira brojne humanitarne akcije u Livnu. 
„Zajednica može napraviti brojne promjene ukoliko postoji iskrena namjera i želja za tim promjenama“ , poručuje jedan od donatora ovog hajirli projekta, koji je nakon džuma namaza imao mogućnost da dadne svoj doprinos.
 
 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine