digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Izgradnja munare IKC Sisak i završetak kupole

 

Nakon zimske pauze u radovima, sa dolaskom proljeća i najodabranijeg mjeseca u godini, mubarek-blagoslovljenog Ramazana nastavljaju se i radovi na izgradnji džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Unutar objekta trenutno se izvode radovi na pregradnim zidovima u prostorijama IKC-a kao i strojarskim i električnim instalacijama.

Izvan objekta radovi započinju na prometnicama i odvodnji sa pripadajućim instalacijama.

Ono što sa posebnim nestrpljenjem i radošću iščekuju vjerničke duše, sisačke džematlije jeste početak betoniranja prvog takta minareta koji je započeo sa početkom mjeseca Ramazana.

Mogli bismo reći da je Ramazan donio i ono najljepše – početak gradnje minareta koji će predstavljati svjetionik dobra isijavajući i pozivajući na plemenitost, dobročinstvo i predanost Svevišnjem.

Ali ni to nije sve.

U tijeku su aktivne pripreme za montažu čeličnih štapova i čvorova konstrukcije kupole koja predstavlja najkompleksniji ali i najljepši dio budućeg IKC-a Sisak.

Ona je srce i duša buduće džamije jer će unutar te raznobojne kupole se okupljati, spajati, povezivati vjernička srca i duše objedinjena oko istinskih vrijednosti s kojima oplemenjuju svijet oko sebe.

Mubarek Ramazan otvara i naša srca i duše prema dobrim djelima kao nijedan drugi mjesec u godini, a najbolja su trajna dobra djela koja nam put trasiraju prema lijepom džennetu.

Jedno od takvih dobrih djela je sudjelovati u izgradnji džamije kao Allahu najdražem mjestu na zemlji, po hadisu Božijeg poslanika.

Zato Vas pozivamo da se ugradite u trajno dobro djelo, da podržite izgradnju džamije i IKC-a Sisak i sutra budete ponosni i radnosni kada doživite njezino otvorenje, a znate da ste i vi dio te „najljepše priče sisačkih muslimana“, a posebno kada budete obradovani na Sudnjem Danu.

Allah Vam primio i upisao u dobra djela!

Uplate za izgradnju IKC-a Sisak:

Primatelj: Sredstva za izgradnju IKC-a Sisak/Medžlis I.Z.Sisak

IBAN HR 1023400091510370462

Swift code: PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)

Opis plaćanja: Donacija za IKC-a Sisak

Pay pal: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine