digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: Knjiga Kur'anske dove s komentarom

Autor: Džanan Ribić Juni 24, 2015 0

Hadžija Suljo Tursum džematlija iz tuzlanskoga džemata Moluhe nedavno je izdao knjigu „Kur'anske dove s komentarom“. Autor ističe da je knjigu napisao u ime Allaha, da bi zadovoljio Allahovo zadovoljstvo

- Pisao sam sa jakim osjećajem iz srca i dubine duše. Zahvaljujem se uzvišenom Allahu dž.š., što mi je dao snage i razuma, da ustrajem u ovom dobrom djelu kojim će se okoristiti svako onaj ko ga bude čitao. U knjizi sam koristio više tefsira vrhunskih učenjaka od kojih najveći dio Tefsir ibn Kesir i druge islamske literature. Dove sam vadio iz Kur’ana. Dakle to su Allahove riječi, kojima sam dodao transkripciju, prijevod na bosanski jezik i komentar sa vjerodostojnim hadisima. Recenzent ove knjige bio je hafiz Edin ef. Dedić, dok je transkripciju radio Memsudin ef. Gobeljić, imam u džematu Moluhe. U rukopisu su ovu knjigu pročitali i svojim sugestijama pomogli njen konačan izgled moji prijatelji i uvaženi znanstvenici od kojih ću izdvojiti prof. dr. Amir ef. Karića i hafiza Edin ef. Dedića. Svima njima se zahvaljujem, kao i Memsudin ef. Gobeljiću, Sabit ef. Mehidiću, imamu u džematu Mihatovići i Vernesi Tursum – kazao je Tursum.

On ističe da će veliki dio sredstava od prodaje ove značajne knjige biti usmjeren za stipendiranje djece slabijeg imućnog stanja koji pohađaju Behram-begovu medresu u Tuzli, kao i fondaciji “Nurdin Gobeljić” pri Behram-begovoj medresi, i za pomoć mekteba na području tuzlanskoga Medžlisa.

Suljo Tursum knjigu „Kur'anske dove s komentarom“ poklonio je Hasan ef. Spahiću, predsjedniku MIZ Tuzla, i hafizu Ahmed ef. Huskanoviću, glavnom imamu Medžlisa.

Glavni imam hafiz Huskanović zahvalio se Sulji Tursumu na vrijednome poklonu i napisanom djelu i zaželio mu puno zdravlja i uspjeha u životu.

Osim predsjedniku Medžlisa i glavnome imamu, Suljo Tursum pete ramazanske noći u džamiji Moluhe poklonio je knjigu „Kur'anske dove s komentarom“ muftiji tuzlanskome mr. Vahid ef. Fazloviću.

Muftija Fazlović sa glavnim imamom hafizom Huskanović, pete ramazanske noći posjetio je džemat Moluhe, što je posebno obradovalo džematlije ovoga džemata.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine