digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: "Naša jedina domovina je BiH"

Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Tuzla upriličili su tribinu u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

 

Tribina pod nazivom „Naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina“ održana je u ponedjeljak, 29. februara, u Plavoj Sali BKC-a Tuzla. Gost tribine bio je doajen bosanskohercegovačkog novinarstva, Salih Brkić.

Na samom početku tribine prisutne je prigodnim riječima dobrodošlice poselamila predsjednica BZK „Preporod“ Tuzla mr. Enisa Žunić.

 

U toku svog izlaganja Salih Brkić, TV reporter koji u svojoj ličnoj arhivi ima na hiljade video zapisa o dešavanjima tokom i nakon agresije na našu domovinu, podsjetio je sve prisutne na dane referenduma, potom na dešavanja koja su uslijedila nakon referenduma.

Brkić, ovom prilikom, nije zaboravio pomenuti ni najveće heroje naše domovine, od Bihaća, do Srebrenice i do lijepog Mostara koji su nam našu domovinu branili svojim životima da bi nam je danas ostavili u amanet.

U toku tribine prikazan je kratki dokumentarac o referendumu u našoj zemlji, koji je održan prije 24 godine, a nakon kojeg je uslijedila agresija na našu domovinu.

Salih Brkić je na njemu svojstven način novinara predstavio samo jedan dio iz njegove novinarske sehare koja krije još obilje materijala, ideja i projekata koji se nižu i danas.

 

„Moja jedina domovina je Bosna!

To je potvrđeno muhtarskim pečatom moga djeda i pradjeda.

To je potvrđeno dimijama mojih tetaka, šamijama i kerama na njima.

Moja jedina domovina je Bosna! To je sihir. To je sihir na koji će naograjisati svako ko joj dobro ne misli!

Moja jedina domovina zove se Bosna.“ – riječi su kojima je Salih Brkić završio svoje izlaganje na ovoj tribini.

Kako je i sam pomenuo, Salih Brkić priprema još nekoliko novih dokumentaraca koji će njegovu već sad bogatu novinarsku seharu obogatiti, a svima nama pomoći da ne prepustimo zaboravu ljude i događaje koji su važni za našu domovinu pa i nas same.

Fotografije: Eldin Mehmedović

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine