digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

U Kiseljaku održana Večer Kur'ana mektebskih učenika, a najboljim uručene vrijedne nagrade

Autor: Mirza Bilić Maj 31, 2016 0

U četvrtak, 26.05.2016. godine u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku održano je Večer Kur'ana mektebskih učenika u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak

 

Šest mektebskih učenika sa područja ovoga Medžlisa su svojim milozvučnim glasovima učili odlomke iz Kur'ana Časnog i pokazali zavidno znanje u pravilnom učenju.

Svećanosti su prisustvovali dragi gosti, direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zaimović, koji je bio i gost predavač i muderris Nezim Halilović.

Program je također obogačen i prelijepom izvedbom ilahija od strane Omladinskog hora MIZ-e Kiseljak.

Medžlis islamske zajednice Kiseljak je u ovoj godini izdvojio sredstva za motivaciju mektebskih učenika, te svima onima koji nauče određene odlomke iz Kur'ana, te suru Jasin, obećao nagradu od 200 KM. Svi učenici koji su ispunili uvjete preslušani su pred stručnom komisijom. Shodno tome, nagrađeno je 23 učenika. Od ukupnog broja nagrađenih, njih 17 je dobilo nagradu od 200 KM, a šestero ih je dobilo nagradu od 100 KM, jer nisu u potpunosti zadovoljili kriterije.

Nagrade su uručili Glavni imam MIZ-e Kiseljak, Kenan ef. Bajrić, predsjednik IO Medžlisa Nermin Merhemić te muderris Nezim Halilović.

Glavni imam u svome obraćanju je istakao važnost ovakvih projekata i učenja Kur'ana, te naglasio da se nada da će izgradnja škole Kur'ana u Kiseljaku, koja je u toku, doprinijeti mnogo većim rezultatima mladim naraštajima.

Predsjednik IO Medžlisa je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u nastojanju da i u narednom periodu da podršku ovakvim i sličnim projektima.

Molim Allaha dž.š. da nagradi one koji su uzeli učešće u programu, a nagrađenima želimo još više uspjeha!

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine