digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Profesorica Safija Malkić uručila diplome članicama Udruženja žena MIZ Livno

Autor: Šejla Mujić Kevrić Maj 31, 2016 0

U petak, 27. 05. 2016., u prostorijama Ćurčinice džamije, upriličena je tribina i svečano uručenje diploma i zahvalnica polaznicama svih edukativnih programa Udruženja žena MIZ Livno

Ove godine diplome su dobile 42 polaznice, a od toga, 21 diploma je uručena za svršenice Škole Kur'ana, kiraet II i III stepen.

Gosti ove manifestacije bili su, profesorica akaida u Gazi Husrev begovoj medresi u Sarajevu, dr Safija Malkić, te glavni imam GHB džamije i direktor GHB medrese, hafiz Mensur Malkić.

Profesorica je cijelo predavanje posvetila odgoju inspirisanom odgojem Muhammeda a.s., a najveću pouku su mogle da uzmu mlade majke, obzirom da je predavanje najvećim dijelom obuhvatalo govor o odgoju djece.

Profesorica Safija je nakon obraćanja, uručila diplome svim hanumama, s tim da se svakoj obratila i uputila lijepu riječ i topli osmijeh, što je bilo izuzetno značajno.

Zahvalnica je uručena i novoosnovanoj sekciji Klub mladih majki MIZ Livno, kao potvrda za cjelogodišnje djelovanje i programske sadržaje. Zahvalnicu je u ime svih majki, primila jedna od aktivnih članica Kluba.

Edukativne programe u Školi islama izvodile su, Dženita Mušinbegović (Arapski jezik kroz Kur'an I stepen), te Alma Poljić (Sira II), dok je Mevlida Hadžić održavala časove u Školi Kur'ana za tri grupe polaznica.

Na kraju se obratio glavni imam Dževad ef Hadžić, izrazivši veliko zadovoljstvo i sreću što treću godinu zaredom Udruženje žena MIZ Livno, na čelu sa muallimama, izvodi generacije polaznica. Toplo je zaželio mubarek ramazanske dane i uputio dovu da se što više Livanjki okoristi programima koje Medžlis Livno za njih bezuvjetno organizira.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine