digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

HIFA uvakufila 5.000 maraka za dječije obdanište Medžlisa

Autor: H.P. Novembar 14, 2016 0
HIFA nastavlja s pomaganjem društveno korisnih projekata HIFA nastavlja s pomaganjem društveno korisnih projekata HIFA nastavlja s pomaganjem društveno korisnih projekata

Medžlis Islamske zajednice u Tešnju je u fazi osnivanja dječijeg obdaništa "REVDA" i tim povodom završava aktivnosti na adaptaciji i opremanju prostora u suterenu „Kutahya džamije“ u naselju Krndija kod Tešnja.

Vrijednost projekta  iznosi oko 80.000KM,  a prostor dječijeg obdaništa trebao bi se prostirati na oko 200 m2. Ovo će biti prvo dječije obdanište na području Medžlisa IZ-e Tešanj i Muftiluka zeničkog čiji je osnivač IZ. Pored drugih vakifa, u projektu je učestvovala i društveno odgovorna kompanija HIFA PETROL d.o.o. Sarajevo uvakufivši 5.000 maraka za tu namjenu. Ovo je samo jedna od brojnih vrsta podrške koje ova kompanija pruža društvenoj zajednici svake godine. Od važnijih donacija u 2016. godini svakako je i donacija 50.000KM za CT aparat Općoj bolnici u Tešnju. Važno je napomenuti da je vlasnik kompanije HIFA-PETROL gospodin Hajrudin Ahmetlić prošle godine u potpunosti finansirao projekat izgradnje doma za djecu sa posebnim potrebama. Vrijednost ovog projekta bila je preko 280.000 KM.

 

hifa

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine