digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dr. Mustafa Cerić održao predavanje "Muhammed, a.s., čovjek, vjesnik i Poslanik"

Autor: Almedin Karić Decembar 06, 2016 0

Predavanje o Božijem Poslaniku s.a.w.s. koje je večeras upriličeno u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u sklopu manifestacije "Selam ya Resulallah - Dani o Allahovom Poslaniku" gdje je predavač bio dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993-2012.) započelo je seriju predavanja koja će biti realizovana u mjesecu mevluda.

Meho ef. Šljivo je otvorivši program također pozvao da se kratko obrate muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice dr. Ferid ef. Dautović, te nakon njih da svoje predavanja započne dr. Mustafa ef. Cerić.

Predavanje koje je upriličio dr. Cerić je satkano dokazima iz Kur'ana i Biblije, i mnogo poruka koje ukazuju na način života Poslanika s.a.w.s., njegovo poslanstvo, i način postupanja. Po završetku predavanja, dr. Mustafi Ceriću je uručena i zahvalnica za učešće u manifestaciji "Selam ya Resulallah - Dani o Allahovom Poslaniku".

Sljedeća aktivnost je 6.12. u Bošnjačkom institutu-Fondacije Adil Zulfikarpašić sa početkom u 19:00h, gdje će gostovati dr. Haris Silajdžić.

Program manifestacije Selam ya Resulallah

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine