digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Porodica Nasiruddin iz Jordana u službi podučavanja Kur'anu

Autor: Januar 04, 2017 0

Tokom ovog susreta muftija Fazlović je izrazio radost zbog susreta s istinskim prijateljem Bosne i Hercegovine. 

 

Muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića u subotu 31. decembra 2016. godine posjetio je hafiz Diya' Nasiruddin iz Jordana.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović je izrazio radost zbog susreta s istinskim prijateljem Bosne i Hercegovine. Uputio je i zahvalnost porodici Nasiruddin, koja je cijela vezana za Kur'an i podučavanje Kur'anu, za finansijsku pomoć u takmičenju u hifzu Časnog Kur'ana, koje je prošlog mjeseca održano u Behram-begovoj medresi. Tokom ovog susreta naglašeno je da će ovo takmičenje imati svoj kontinuitet, te da će se i u narednim godinama nastaviti.

Inače, hafiz Diya' Nasiruddin potiče iz poznate jordanske porodice, koja svoje korijene veže za Siriju. Sin je hafiza Abdulmun'ima Nasiruddina (Ebu Jasir) koji je u Tuzli od 1997. godine, u ime Svjetske organizacije za humanitarni rad,podučavao Kur'anu u Bosni i Hercegovini. Iako je organizacija prestala s radom nakon godinu i po, on je samostalno nastavio svoj rad na poučavanju Časnom Kur'anu, do preseljenja na Ahiret 2010. godine. Dženaza mu je klanjana ispred Džamije ''Kralj Abdullah'' i ukopan je u mezarju Džindijske džamije. U okviru XI Večeri Kur'ana u Tuzli hafizu Ebu Jasiru je posthumno dodijeljeno Priznanje za doprinos izučavanju Kur'ana i kur'anskih nauka, a nagradu je preuuzeo hafiz Diya'.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine