digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Živinice: Druženje sa džematlijama tokom zimskog perioda

Autor: Januar 04, 2017 0

MIZ Živinice u saradnji sa imamima je pokrenuo projekat druženja sa džematlijama u pojedinim džematima, a koji će se realizovati u periodu od četiri mjeseca.

 

Programi će se održavati, u principu, svake treće sedmice, nedjeljom, poslije jacije namaza i to kako slijedi: 08. 01. 2017. Džemat Dubrave Gornje ( Centar ) 29. 01. 2017. Džemat Šerići 19. 02. 2017. Džemat Gornja Lukavica 12. 03. 2017. Džemat Gornje Živinice 02. 04. 2017. Džemat Đurđevik, Nova džamija Program je raznovrsan i osmišljen na način da će se proučit mevlud, a potom i zajednički zikr obogaćen ilahijama.

Cilj projekta je da se imami u ovim zimskim i dugim noćima na svim krajevima našeg Medžlisa druže sa našim džematlijama. Sličan program je izveden u džematu Džebari, mekteb Zukići kada smo uvidjeli opravdanost pokretanja navedenog. Ovakvi i slični programi će biti, ako Bog da, buduća praksa narednih godina u zimskom periodu. Zahvaljujemo na inicijativi imama i džematlija koji su pokrenuli ovo hairli djelo i molimo dragog Allaha da bude od pomoći svima nama i da nam se smiluje! Bujrum

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine