digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mevludin-ef. Salkić diplomirao na FIN-u

Autor: D.B. Mart 15, 2017 0

Dana, 14.03.2017. godine, u utorak u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik upriličen je prijem za Mevludin-ef. Salkića, povodom završetka školovanja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, stekavši zvanje diplomirani imam, hatib i muallim. Prijem je priredio predsjednik Medžlisa mr.sc Abdulah Arifović.

 

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo na  rezultatima koje je postigao Mevludin-ef.  tokom svog školovanja, te čestitao Mevludinu na postignutim rezultatima na svim poljima. Tim povodom uručio je prigodan poklon Mevludin-ef., te mu zaželio još puno uspjeha u budućem radu.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji se bore na putu sticanja znanja, podari im snage i uspjeha u budućem radu. Amin!

[quote width="auto" align="left|right|none" border="COLOR" color="COLOR" title="Iz biografije Mevludin-ef. Salkića"]Mevludin-ef. Salkić rođen je 14.02.1979. godine u Osmačama, općina Srebrenica, od oca Hakije (šehid) i majke Ramize. Osnovnu školu završio je u Osmačama, Zenici a u Špionici je završio zadnje razrede, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu završio 2010. godine. Nakon završene medrese iste godine, 2010.,  upisao je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu a 2017. godine, tačnije 02.02.2017., okončao studije na pomenutom fakultetu. Mevludin je boravio na školovanju i u Egiptu, na Al-Azharu od 1996-1998. godine, gdje je učio arapski jezik.

Mevludin-ef. zaposlen je na Medžlisu IZ-e Srebrenik od 2012. godine u džematu Falešići. Hadž obavio 2015.godine. Oženjen je muallimom Sadijom, također svršenicom FIN-a u Sarajevu.[/quote]

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine