digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Rebiu-l-evvel u osnovnim školama u Srebreniku

Autor: D.B. Decembar 13, 2017 0

U srijedu. 29.11.2017. g je u Osnovnoj školi Špionica u sklopu predmeta Islamske vjeronauke obilježen dan rođenja Muhameda a.s. uz prigodno druženje učenika i nastavnika koje su organizirale nastavnice Sadija Salkic, Mašić Amra, Mujkić Edina i pedagogica Alma Odobašić

Istog dana Osnovne škole Rapatnica i Druga osbovna škola u sklopu predmeta Islamske vjeronauke povodom dana rođenja Muhameda a.s. organizirali su priredbu na kojoj su obilovale recitacije i ilahije i kaside o Muhammedu a.s. Zahvaljujući nastavnicima islamske vjeronauke Aidi Djedović, Mireli Jukić i Mersedu Deliću, u pomenutim školama osjetio se miris dana mevluda.

Dan rođenja Poslanika obilježen je i u Osnovnoj školi Podorašje. Tim povodom u prostorijama OS Podorašje upriličena je izložba radova povodom rođenja Muhammeda a.s. Veliki broj učenika uzeo je učešće u pisanju radova o Poslaniku a.s. iz skoro svih razreda. Na osnovu ocjene vjeroučitelja, Muhamed Baščelić, radovi koji su zavređivali pažnju istaknuti su u holu škole. Izložba ostaje istaknuta i u narednom periodu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine