digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mladi kao pokretači pozitivnih promjena

Autor: Adis Mahalbašić Februar 27, 2018 0

Jednodnevni seminar za mlade u džematu Kulturno-obrazovni centar Tušanj-Slatina

Dana 25. 2. 2018. godine u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj - Slatina održan je jednodnevni seminar (druženje) za mlade. Program je počeo sasabah-namazom, nakon čega je uslijedilo upoznavanje učesnika te upoznavanje sa samim programom. U daljem programu uspješno su realizovane razne aktivnosti (predavanja, radionice, rekreativni sadržaji) iz domena duhovnosti, pozitivne psihologije, strateškog planiranja i prevencije različitih vrsta ovisnosti. Također, mladi su imali priliku da se kroz turnir u stonom tenisu rekreiraju i druže.

Predavači (edukatori) koji su uzeli učešće na ovom seminaru su: Hafiz mr. sc. Saudin ef. Gobeljić, Valdet Peštalić, trener/konsultant i Adis Mahalbašić, prof.

Seminaru je pristupilo, zbog ograničenosti broja i samih resursa koji su bili na raspolaganju 20 mladih, uglavnom studenata, koji su nakon završetka seminara izrazili zadovoljstvo i oduševljenje što su imali priliku prisustvovati ovom novitetu, te su poželjeli da prisustvuju sličnim aktivnostima u budućnosti.

Program je uspješno priveden kraju sa zajedničkim akšam-namazom.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine