digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema s učesnicima edukativno-kulturnih i sportskih susreta

U okviru programa dvadesetih Edukativno-kulturnih i sportskih susreta članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u BiH danas je upriličena posjeta Tunelu spasa i ratnoj džamiji na Igmanu

Nakon današnjeg takmičarskog dijela poznati su pobjednici u šahu, stonom tenisu, atletici te finalisti u košarci, odbojci i futsalu. Finalne utakmice će se održati sutra u dvorani “Ramiz Salčin“ s početkom u 8:30h. Finalisti u futsalu su Zeničko i Sandžačko muftijstvo. Najbolje do sada u košarci su bile ekipe Bošnjačke dijaspore i Sandžaka, koje će sutra igrati finale, a u odbojci snage će odmjeriti Sarajevsko i Tuzlansko muftijstvo. Sutra će biti objavljeni i zvanični rezultati iz svih disciplina.

Nakon takmičarskog dijela učesnici su imali priliku posjetiti muzej Tunel spasa, a nakon toga i ratnu džamiju na Igmanu, gdje je upriličen ručak i klanjan podne-namaz. U večernjim satima učesnici su se družili na Jarčedolima, imanju Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a prisutnima se obratio i reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović. U svom obraćanju skrenuo je pažnju imamima da su oni primjer muslimana na koje se drugi ugledaju te da uvijek budu sa svojim džematom, s obzirom da se na Islamsku zajednicu i imame gleda kao najstabilniji stub bošnjačkog naroda.

Fotogalerija

Ovom prilikom Mensur-ef. Pašalić, predsjedink Udruženja ilmijje, iskazao je zahvalnost reisu-l-ulemi na podršci te mu ispred Udruženja ilmijje uručio zahvalnicu i poklon.  Predsjednik Odbora za sport Nesib-ef. Hadžić se zahvalio svim učesnicima na dugogodišnjoj podršci ovim susretima te pozvao sve da sutra, 19. jula, budu publika na finalnim utakmicama i proglašenju pobjednika. Također, Nesib efendija je kazao da bi teško bilo organizirati ove susrete bez sponzora te se zahvalio sponzorima čija su imena bila cijelo vrijeme prisutna na sportskim događajima.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine