digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ispraćen glavni imam Medžlisa Bugojno

Autor: A. Mandžić Januar 16, 2019 0

Nakon 25 godina na novu dužnost ispraćen glavni imam Vehid ef .Arnaut

Nakon skoro dvadeset pet godina službovanja na mjestu glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, Vehid ef. Arnaut prelazi na novu dužnost u Ured za zekat Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Na svečanosti u propstorijama bugojanskog medžlisa iz ruku muftije travničkog dr. Ahmeda ef. Adilovića, Arnautu je dodijeljeno priznanje za dosadašnji dugogodišnji uspješan rad, te dekret o razrješenju funkcije glavnog imama. 

-Sa onim što smo ostvarili u MIZ Bugojno možemo biti zadovoljni i ono što ću nositi iz Bugojna kao najljepšu uspomenu jeste bogatstvo poznanstva i života sa značajnim brojem ljudi. Uvijek sam nastojao da s ljudima ostvarim korektnu saradnju i korektan odnos. Mislim da sam uspio u tome. Mnogo je lijepih priča, koje ostaju iza nas i neka one budu najljepše sjećanje na ove zajedničke trenutke – poručio je ef Arnaut, zahvalivši se na dugogodišnjoj saradnji svojim kolegama, saradnicima, službenicima islamske zajednice, mutevelijama, muftijama Adiloviću i Abdibegoviću, načelnicima općina, džematlijama…

muftija urucio dekret novom glavnom imamu Kemal ef Tokmicu

Muftija Adilović je uručio dekret novom glavnom imamu Kemalu ef.

U znak sjećanja na ovaj trenutak predsjednik MIZ Bugojno Haris Mujić uručio je ef. Arnautu umjetničku sliku na kojoj je zgrada bugojanskog medžlisa u kojoj je ef Arnaut radio skoro 25 godina. Muftija Adilović je potom uručio Muraselu-pismeni dekret za vršenje dužnosti, novoizabranom glavnom imamu, MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmiću, dosadašnjem imamu u bugojanskom džematu Vesela. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine