digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bugojno: Iftar za uposlenike i saradnike medžlisa

Autor: A. Mandžić Juni 02, 2018 0

Iftar za 160 članova skupštine, izvršnog odbora, imame i džematske odbore.

U ponedjeljak, 13. ramazana 1439. hidžretske godine, 28. maja 2018. u Kulturnom centru princeze Džewhere, Medžlis Islamske zajednice Bugojno organizovao je iftar za članove osnovnih tijela : Skupštine medžlisa, članove Izvršnog odbora, džematskih odbora, imame . Na iftaru je bilo više od 160 članova, koje je kratkim pozdravnim riječima poselamio prof. Haris Mujić, predsjednik MIZ Bugojno.

-Ovo je dvanesta godina kako organizujemo zajednički iftar za članove tijela Islamske zajednice. To je događaj, koji  nas čini sretnim, na jednom mjestu se nalaze vrijedni i predani ljudi, koji čine dosta dobra našoj zajednici. Ako Bog da sa ovom praksom kanimo nastaviti i u budućnosti – poručio je predsjednik MIZ Bugojno prof. Haris Mujić, koji je sa glavnim imamom Vehid ef Arnautom bio domaćin iftara.

Iftaru je prisustvovao i muftija travnički dr. Ahmed ef Adilović, koji je pohvalio način na koji MIZ Bugojno u mjesecu ramazanu i iftarima i zajedničkim druženjem učvršćuje zajednicu, te da i u drugim medžlisima treba da se ugledaju na ovaj pozitivan i korisan primjer iz Bugojna.

-Nisam ovakvu praksu vidio na drugim mjestima i ovo je bez pretjerivanja jedna posebnost, koja je već izvjestan broj godina prepoznatljiva vrijednost MIZ Bugojno. Okupljanje i naše jedinstvo je velika stvar i trebamo ga cijeniti i održavati . Samo tako, jaki i jedinstveni možemo ostvariti značajne rezultate u našoj zajednici . Zbog toga sam zadovoljan i sretan. Molim Allaha dž.š. da vas nagradi na ovom hajr trudu – poručio je muftija Adilović

.

Među gostima iftara MIZ Bugojno bili su i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, te direktor Elči Ibrahim-pašine medrese Dževdet ef  Šošić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine