digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Hiljadu bajramskih paketića za 13 povratničkih medžlisa

Autor: Avgust 16, 2019 0

U organizaciji Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a na inicijativu Ibrahim ef. Malanovića, rukovodioca Ureda,  obezbijeđeno je hiljadu  bajramskih paketića za 13 povratničkih Medžlisa koja se nalaze na području Muftijstva tuzlanskog i Muftijstva banjalučkog.

Na području Muftijstva tuzlanskog paketići su dodijeljeni polaznicima mektebske nastave u povratničkim Medžlisima: Bijeljine, Janje i Modriče, a za  područje Muftijstva banjalučkog obuhvaćeni su Medžlisi: Banja Luka, Ključ, Kotor Varoš, Prnjavor, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanski Kobaš, Bosanski Brod, Derventa i Mrkonjić Grad.

U danima Kurban – bajrama ispred Ureda za društvenu brigu mr. Emina Bešlija i Amela Brdar,  posjetile su  medžlis Modriču – džemate: Modrički Lug i Jakeš kao i medžlis Prnjavor – džemat Konjuhovci, te podijelile bajramske paketiće za oko 200 djece polaznika mektebske nastave.

am

Predstavnicama Ureda za društvenu brigu  dobrodošlicu su izrazili  Adnan ef. Kavazović, predsjednik medžlisa Modriča, Fikret ef. Čelenka, glavni imam medžlisa Prnjavor, Mumin ef. Mumić, koordinator za soc. pitanja ispred Muftijstva tuzlanskog i mjesni imami.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine