digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis IZ Bihać predstavio projekat “U susret Ramazanu 2015”

Autor: F .Vojić Juni 08, 2015 0

BIHAĆ, 08. Juni - U prostorijama Medžlisa IZ Bihać, održana je konferecija za medije povodom kulturno-edukativnog programa koji nosi naziv “U susret Ramazanu 2015“ koji se održava pod pokroviteljstvom grada Bihaća i gradonačelnika Emdžada Galijaševića, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Projekat namjenjen porodici

Kako su istakli Mensur ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać i Enver Moranjkić, predsjednik Medžlisa IZ Bihać, radi se o kulturno-vjerskom programu edukativnog tipa, kojeg Medžlis IZ Bihać realizuje u periodu od 6 do 16. juna ove godine.

„Projekat je namjenjen za roditelje, djecu i mlade, a u sklopu kojeg će biti održana tribina otvorenog tipa o posebnim vrijednostima mjeseca Ramazana s duhovno–psihičkog i zdravstvenog aspekta, interaktivno predavanje otvorenog tipa za žene, radionica za žene, jednodnevni seminar za roditelje i mlade, radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta, večer Kur'ana i ilahija i podjela letaka sa motivacionom porukom za ramazan bogat ibadetima.” kazao je glavni imam Mensur ef. Ćehić.

Pruduktivan Ramazan

U toku ovog programa bit će predstavljene posebne vrijednosti mjeseca Ramazana, a roditelji, djeca i mladi bit će upoznati sa načinima i metodama putem kojih mogu doprinijeti produktivnom ramazanu unutar porodice. Prema riječima gradonačelnika Galijaševića Gradska uprava Bihaća ima odličnu saradnju sa Medžlisom IZ Bihać i sve što je realizirano rezultat je zajedničkog dogovora i međusobnog uvažavanja ove dvije institucije, a dobra saradnja bit će nastavljena i u buduće istakao je gradonačelnik Galijašević.

Podići svijest o vrijednostima ramazana

Medžlis IZ Bihać se svakodnevno brine za popravljanje stanja u našoj široj zajednici, nastojeći popraviti kvalitet života svakog pojedinca sa posebnim naglaskom na njegov duhovni aspekt. U skladu s tim je i kategorija projekta, jer samo izgradnjom kvalitetne porodice izgrađujemo kvalitetno društvo. Istražili smo potrebe naše ciljne grupe i utvrdili da je najveći problem nerazvijena svijest o vrijednostima ramazana i važnosti planiranja vremena u njemu. Svrha našeg projekta je informisati ciljnu grupu o važnosti planiranja ramazana, educirati ih i potaknuti na važnu predramazansku pripremu radi ostvarenja trajnih efekata ramazanskog nacina života.” kaže Sinanudin Bajrić, koordinator projekta.

 

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine