digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Stotinu i drugi ramazan Nezire Sinanović

Autor: S.Š. April 05, 2024 0

Desetog ramazana imam zeničkog džemata Broda hafiz Sead-ef. Šahinović je posjetio nanu Neziru Sinanović, rođ. Smajlović, najstariju stanovnicu naselja Vardište

Nana Nezira je u dobrom zdravlju, Allahovom odredbom, dočekala svoj stotinu i drugi ramazan. U iftarskoj atmosferi ramazanskih blagodati, imali smo priliku uživati u toploj dobrodošlici i druženju s nanom Nezirom i njenom porodicom.

Zdravlje je uistinu, jedna od najvećih blagodati u životu na ovom svijetu a u to smo se uvjerili pri našem iftarskom druženju s ovom plemenitom i zadovoljnom bošnjačkom majkom. Iako je prešla i u drugo stoljeće svog ovozemaljskog života, zdravlje je dobro služi, mentalno je odlične razboritosti i vedrog raspoloženja. Ne zna ni za kakve zdravstvene probleme i posjete doktorima.

U njenim blagim i tihim riječima najviše je zikra - zahvale Gospodaru, i lijepog kazivanja o drugima. Puno zikra, malo hrane uz samilost čine je vitalnom i mentalno stabilnom u svakom pogledu. U njenim kazivanjima nismo našli višak govora i povredu bilo čijih prava a to upravo i jesu najljepše vrijednosti u suštini našeg dini-islama. Nana Nezira svojom lijepom životnom pričom i sudbinom nam to upravo poručuje: Zdrav život u islamu - lijepa i lahka starost.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine