digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: Polaznica mekteba na Evropskom takmičenju u Češkoj

Autor: D.B. Oktobar 17, 2016 0

U ponedjeljak 10.10.2016. godine  u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik upriličen je prijem za polaznicu mekteba džemata Omerbašići, koja je ostvarila izuzetan uspjeh na takmičenju u Češkoj.

Prijem je upriličio predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović. Arifović je tom prilikom čestitao Mirnadi na uspjehu i u znak poštovanja uručio joj hediju u ime Medžlisa Srebrenik.

Mirnada Mutapčić iz Sladne je polaznica mekteba džemata Omerbašići, Medžlis Srebrenik, kako na polju škole tako i u mektebu ostvaruje izvanredne rezultate. U mektepskoj 2014/15.  godini  položila je hatmenski ispit pred komisijom Medžlisa i stekla diplomu svršenika hatme. Mirnada je nastavila rad u mektebu, u razgovoru sa njom kazala nam je da je u završnoj fazi da preda i drugu hatmu. Odlična je učenica.

I škola koju pohađa odala joj je priznanje. Učenici i uposlenici JU OŠ Sladna su prošle sedmice, po povratku iz Češke, priredili svečani prijem za Mirnadu, te na takav način odali joj priznanje. Mirnada je bila dio tima koji je predstavljao BiH na Evropskom takmičenju iz saobraćaja a koje je održano od 22-25. septembra 2016. godine u Češkoj.

Našu državu su na ovom takmičenju predstavljali četri takmičara: Mustajbašić Tarik (Lukavac), Spajić Ante (Tomislav Grad), Hozić Amra ( Bugojno) i Mutapčić Mirnada (Srebrenik). U našem timu su pored takmičara bila i dva trenera pratioca Imširović Mersiha i Edo Memišević. Bosanskohercegovačka ekipa je među 23 tima, koji su nastupali u takmičarskom dijelu, zauzela 10 mjesto.

Mutapčić Mirnada je plasman na ovo takmičenje ostvarila prolazeći sve niže nivoe takmičenja od općinskog do državnog.

Molimo Allaha da Mirnadu nagradi i podari joj snage i uspjeha u budućem radu. Amin!

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine