digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Seminar: „Imamski poziv- vjerski radikalizam i nasilni ekstremizam“

Autor: Novembar 01, 2016 0

Pod pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i uz podršku OSCE-a BIH, glavni odbor Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizovao je seminar u Maglaju koji je u toku. U prepunoj kino sali JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ glavni imam Nevres ef. Hodžić kao domaćin, ali i kao izaslanik muftije zeničkog, pozdravio je sve prisutne i rekao nekoliko riječi o samom seminaru.

Prisutni će imati priliku uživati u predavanjima pet predavača o različitih pet tema s ciljem podrške i jačanja časne misije imama. Također, nakon svakog predavanja, daje se mogućnost uključenja u diskusije svakog pojedinačno. Zajedno će klanjati podne namaz u Novoj gradskoj „Vali Recep Yazicioglu“ džamiji i uputiti se na zajednički ručak. Na kraju današnjeg seminara, podijelit će se certifikati učesnicima.

Ovo je divna prilika da se pokaže koliko je značajan ovaj poziv i kako se nositi sa istim kroz vrijeme. Ovakav tip permanentne edukacije doprinijet će radu imama kojima je pomoć zaista potrebna, obzirom da su često na meti raznih interesnih skupina. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine