digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Upravu za vjerske poslove posjetila delegacija MIZ Kakanj

Autor: S.M. April 01, 2017 0

U srijedu, 29. marta 2017. godine, Upravu za vjerske poslove Rijaseta IZ u BIH, posjetila je delegacija Medžlisa IZ-e Kakanj, u sastavu: glavni imam mr. Sulejman-ef. Čeliković, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam muallima Elvedina Plasto i voditeljica Hora MIZ Kakanj muallima Mubina Kobilica koju je primio direktor mr. Nusret-ef. Abdibegović i dr. Safija Malkić ispred Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam.

 

Posjeta je upriličena povodom jubileja manifestacije „Proljeće srca moga“ koja se u Kaknju obilježava od 2007. godine. Sulejman-ef. Čeliković izrazio je zadovoljstvo zbog podrške koju Rijaset IZ u BiH i Uprava za vjerske poslove pruža ovom projektu koje su pokrenule muallime, vjeroučiteljice i članice Asocijacije žena MIZ Kakanj, a koordinatorica Elvedina Plasto, ispred organizatora ove manifestacije, uručila je zahvalnicu direktoru mr. Nusret-ef. Abdibegoviću.

Zahvalivši se na priznanju direktor Abdibegović je pohvalio rad ženskog dijela džemata Medžlisa IZ-e Kakanj naglasivši da njihov rad sa zavidnim rezultima može biti dobar primjer medžlisima koji ove aktivnosti tek pokreću i najavio ispred Uprave za vjerske poslove i Odjela za brak i porodicu pomoć pri organizaciji jubilarne – desete manifestacije „Proljeće srca moga – 2017“ kao i pri realizaciji projekata koji promoviraju bračne i porodične vrijednosti.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine