digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Podrška majkama Srebrenice

Autor: Elmedina Osmić Brzović April 22, 2017 0

Glavni imam Medžlisa Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović u utorak, 11. aprila upriličio prijem za predstavnice Udruženja "Žene Srebrenice".

 

Tokom susreta hafiz Huskanović je iskazao svoju podršku majkama koje svaki mjesec na dostojanstven način opominju i čuvaju od zaborava zločine koji su se dogodili na području naše domovine.
Susretu su prisustvovale koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva tuzlanskog, Hasiba Saračević, potom predstavnice  redakacije  Magazina "Bosanska Sumejja" i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.
Hajra Ćatić je istakla da im ovakvi susret mnogo znače, posebno u periodu kada su i same bolesne, kad im ponestaje snage, te im je svaka podrška dobrodošla.
Tokom susreta bilo je riječi o zajedničkom djelovanju i podršci u radu Udruženja, njihovom djelovanju i aktivnostima.
Svakog 11. u mjesecu, majke Srebrenice učestvuju u mirnoj šetnji u Tuzli, a nakon toga se u Čaršijskoj džamiji prouče hatma dove za šehide.
U tuzlanskim džematima koordinatorice i džematlijke svakog mjeseca uče hatme za šehide, koje se svakog 11. u mjesecu poklone pred njihove duše. Ovog mjeseca hatmu su proučile džematlijke džemata Hukići, na čelu sa muallimom Arminom Malkić. Kao redovna aktivnost Asocijacije žena Medžlisa Tuzla svakog mjeseca ubilježena je podrška majkama Srebrenice u njihovom mimohodu i njegovanju kulture sjećanja na njihove najmilije.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine