digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tešanj: MIZ Tešanj darivao novorođene bebe u Općoj bolnici

Autor: Septembar 26, 2017 0

Danas je delegacija MIZ Tešanj posjetila porodiljski odjel Opće bolnice u Tešnju. Ovom prilikom MIZ Tešanj, je želio da daruje novorođene bebe, a u povodu nastupanja Nove hidžretske godine.

Delegaciju MIZ Tešanj primio je direktor Opće bolnice Tešanj dr.sci.med.prim Hasan Škiljo, načelnik  porodiljskog odjela dr. Emir Smailbegović uz prisustvo ostalih zdravstvenih radnika.

Tokom razgovara između predstavnika MIZ Tešanj i Opće bolnice, istaknuta je zahvalnost obje strane za uspješnu dugogodišnju saradnju, koja će biti nastavljena i u budućnosti. 

''Evo prije svega na samom početku ja bi iskoristio priliku da svim građanima, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitam Novu hidžretsku godinu 1439., da im je sretna, hairli i berićetli. Zahvalit ću se MIZ Tešanj na čelu sa glavnim imamom ef.Omerbašćem na ovoj posjeti. I evo kao što vidite krenulo je jako sretno. Na današnji dan imamo 6 rođenih beba,  a na putu je i sedma, upravo se radi jedan carski rez, tako da nam krene hairli i berićetli i ova Nova hidžretska godina.'' – kazo je dr.sci.med.prim Hasan Škiljo.

Novčane hedije za bebe i cvijeće za majke u ime MIZ Tešanj uručila je supruga glavnog imama Ajka Omerbašić.

'Prije svega želim da uputim iskrene čestitke, muslimanima Tešnja povodom nastupanja 1439. hidžretske godine, moleći dragog Boga da ona bude uspješnija, u odnosu na prošlu godinu, iako možemo kazati, da rezultati koji su iza nas su bili vrlo uspješni. MIZ Tešanj, u svom radu između ostalog, vodi računa da kažem i o ovoj da kažem mlađoj generaciji. Ovo je prilika i da im zaželimo dobrodošlicu, na ovaj svijet, da ih darujemo, i naravno da sutra očekujemo, aktivne učesnike u društvenoj zajednici unutar zajednice, kojoj pripadaju. '' - ističe glavni imam MIZ Tešanj Fuad ef.Omerbašić.

Prijateljska posjeta i topli ljudski osmjesi, su dodatno doprinijeli pozitivnoj atmosferi koja se ovog jutra osjeća na porodiljskom odjelu Opće bolnice u Tešnju.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine