Tribina u Tutnjevcu

Autor: D.B. Februar 03, 2018 0

Održana tribina na temu "Lijepa riječ".

U petak, 02. februara 2018. godine, u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik,  nakon jacije-namaza, u prelijepoj atmosferi, održana je četrdesetsedma tribina. Gost-predavač bio je hfz. doc. dr. Mevludin Dizdarević, imam Ensar džamije u Zenici, a govorio je na temu: „Lijepa riječ“.  Na početku prisutne je poselamio imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić. On je ukazao na značaj ovakvih manifestacija, kako za džemat tako i za Medžlis Srebrenik.

Prisutni su zaista mogli uživat u prelijepom dersu dr. Dizdarevića. On je u svom obraćanju u punoj džamiji govorio o lijepoj riječi, da čovjek treba svakodnevno izgrađivati sebe kroz lijepo, lijepo govoriti, graditi odnose na lijepoj riječi. Kroz primjere Poslanika i prve generacije muslimana te kroz primjere učenjaka poslao je mnogo korisnih savjeta i poruka, kako se odnositi prema svakom čovjeku, prema ocu i majci, ženi, djeci, zajednici itd.

Hafiz Damir-ef. se na kraju zahvalio prisutnima na njihovoj podršci, kako ovoj tribini tako i na dosadašnjim tribinama. On se zahvalio i uvaženom dr. Dizdareviću na izdvojenom vremenu, kao i dersu u kojem su svi mogli uživati. Druženje sa gostima nastavljeno je i poslije tribine uz večeru i kahvu. Cjelokupan ambijent su upotpunili imami Medžlisa Srebrenik izvođenjem prelijepih ilahija i učenjem Kur'ana. Tribini je prisustvovao i glavni imam Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžić kao i predsjednik IO Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović.

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija