digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Izvještajna skupština Asocijacije žena Medžlisa IZ Tuzla

Autor: E.O. Brzović April 09, 2018 0

U sali Gazi Turali-begovog vakufa 26. marta održana je redovna Izvještajna skupština Asocijacije žena Medžlisa Tuzla na kojoj je prezentiran Izvještaj o radu za prethodnu godinu, te predstavljen Plan rada Asocijacije za 2018. godinu

Radno predsjedništvo Skupštine u sastavu Armina Malkić Topalović, predsjednica i Meliha Ahmetspahić potpredsjednica, predsjedavalo je i vodilo ovogodišnju Skupštinu. Predsjednica Asocijacija žena Elmedina Osmić Brzović prezentirala je Izvještaj o radu Asocijacije u 2017. godini. Prof. Osmić Brzović je posebno istakla nekoliko aktivnosti koje su reliazovane u protekloj godini, a u kojima je učešće uzelo nekoliko stotina džematlijki iz tuzlanskih džemata. Posebno važnim su okarakterisane aktivnosti Škole Kur’ana i Škole islama, kao i druge edukacije koje se realizuju u saradnji sa muallimama i vjeroučiteljicama.

-U 2017. godini realizovano je oko 50 aktivnosti, a realizacija istih je u velikoj mjeri podržana od strane koordinatorica u našim džematima i džematlijki. U narednom periodu planirano je da se unaprijede dosadašnje aktivnosti koje su se pokazale kao dobre i potrebne na terenu. Planirane su aktivnosti na polju edukacije, društvene brige, podrške džematima u povratničkim područjima, kao i niz drugih sadržaja koji su namjenjeni za ženu i ostale članove porodice. – istaknuto je ovom prilikom.

Uslijedila je diskusija i pitanja članica Skupštine, koje su na kraju podržali pomenute Izvještaje i zajedničkim prijedlozima doprinijele da planovi za 2018. godinu budu pripremljeni i spremni za realizaciju.

Asocijacija žena Medžlisa IZ-e Tuzla osnovana je 2009. godine, a egzistira u okviru Vjersko-prosvjetne službe tuzlanskog Medžlisa. Od osnivanja do danas Asocijacija žena u svim svojim aktivnostima ima podršku rukovodstva Medžlisa.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine