digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje tuzlanske omladine u Moluhama

Autor: E.O.Brzović April 11, 2018 0

U tuzlanskom džematu Moluhe u nedjelju 08. aprila upriličeno je predavanje za mlade

Predavanju za mlade prisustvovali su glavni imam Medžlisa IZ-e Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenica Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ-e Bratunac Elvir ef. Hodžić, koordinator Muftijstva tuzlanskog za rad sa omladinom hfz. Abdullah Kapo, tuzlanski imami i veliki broj omladine.

Na samom početku riječi dobrodošlice uputio je imam džemata Moluhe Memsudin ef. Gobeljić. Prigodno predavanje o izraženoj potrebi rada sa omladinom, te načinima kako omladina može djelovati u okvirima zajednice održao je koordinator hfz. Abdullah Kapo.

Prisutnoj omladini su se obratili i glavni imami Medžlisa Tuzla, Srebrenica i Bratunac, koji su u svojim obraćanjima istakli iskustva zabilježena u radu sa omladinom na području njihovih medžlisa.

Glavni imami Peštalić i Hodžić su govorili i o životu i radu u Srebrenici i Bratuncu, te pozvali mlade da ostanu u svojoj zemlji, budu direktni sudionici njenog napretka ali i da, kada god imaju priliku, posjete Podrinje.

Nakon predavanja uslijedilo je omladinsko druženje. Ovom omladinskom druženju i predavanju prisustvovala je omladina koja je uključena u realizaciju nekoliko omladinskih programa na području tuzlanskih džemata („Mladi zajedno“ i „Mladi u fokusu“), kao i omladina iz tuzlanskih džemata i članovi Omladinskog kruga.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine