50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Oni su naš ponos i nada za bolju i svijetliju budućnost

Autor: M.Baručija, A. Nušinović Januar 24, 2015 0

U subotu 27. 12. 2014. god. u zeničkom džematu ,,Nur Han'' (P.Han), u okviru manifestacije MIZ Zenica „Želja za Resulom“, održana je svečanost povodom velikog događaja za ovaj džemat,  18 učenika pručilo je hatmu, a 26 završilo sufaru i ušlo u Kur'an

 

Ovu noć, džamija u džematu Nur Han, bila je ispunjena polaznicima mekteba, roditeljima, džematlijama i dragim gostima. Naš džemat posebno je bio počašćen dolaskom uvaženog muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića i nama dragog gosta i prijatelja, glavnog imama MIZ-e Zenica mr. Jakub ef. Salkice, koji su uveličali ovu svečanost, te član Sabora IZ-e BiH gospodin Edin Beganović, imami, privrednici i vakifi.

Nakon klanjanja akšam namaza, kojeg je predvodio muftija zenički mr. Ejub-ef. Dautović, upriličen je i svečani dio. Riječi dobrodošlice ispred džemata „Nur Han“ i džematskog odbora uputio je imam mr. Džemal-ef. Salkić, koji je u svom obraćanju naglasio da je ova svečanost upriličena povodom tri važna događaja: Prvi što je 18 učenika završilo hatmu, a hatma-dova se poklanja svima onima koji su pomagali džemat, finansijski ili na bilo koji drugi način, njihovim roditeljima i drugim bližim članovima njihove porodice. Drugi razlog je što su 26 polaznika mekteba  završila sufaru za kraće od dva mjeseca i treći razlog obilježavanje rođenja Hazreti Pejgambera. Prisutnima se obratio glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub-ef. Salkica, koji je izrazio zadovoljstvo zbog ove svečane manifestacije. Zahvalio se i čestitao džematskom imamu, džematskom odboru i roditeljima na ovom izuzetnom uspjehu.

«Ovo je prilika da se sjetimo svih dobrih Bošnjaka kojima je poklonjena hatma.  Zatim je naglasio da ova naša omladina garantuje  svijetlu budućnost i da ćemo i mi ostaviti iza sebe dobar spomen na prošle generacije».

Uvaženi muftija mr. Ejub ef. Dautović u svom obraćanju, čestitao je roditeljima, džematskom imamu, džematskom odboru na izuzetnom uspjehu, te učenicima koji su naš garant za bolju, sigurniju i svjetliju budućnost.

Predsjednik džematskog odbora Muris Baručija u znak zahvale uručio je gostima prigodne poklone, kao i imamu Salkiću. Polaznicima mektebske nastave koji su učestvovali u ovom programu, njih četrdeset i četvero, pripremljen je Kur'an s prevodom, novčana nagrada, paketić slatkiša i knjiga za njihove roditelje. 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija