50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Medžlis Zavidovići dobio još jednog hafiza

Autor: Preporod Januar 24, 2015 0

U srijedu, 14. januara 2015. godine u Sarajevu pred Rijasetovom komisijom za polaganje hifza mladi Zavidovćanin Abdullah Mrkonjić proučio je i posljednji džuz te tako dobio zvanje hafiza Časnog Kur’ana.

 

Važno je istaći kako mladi Zavidovićki hafizi širom svijeta osvajaju sjajne rezultate na takmičenjima u učenju Kur’ana. Davud Efendić, Emir Sinanović, Muhamed M’walidi samo su neki od nabrojanih hafiza, koji su na prethodnim takmičenjima ostvarivali velike uspjehe i nagrade, te time u pozitivnom smislu predstavili Zavidoviće i državu Bosnu i Hercegovinu.

Inače, u Mesdžidu-l-Haramu u Mekki krajem 2014. godine je okončano 36. po redu veliko takmičenje u hifzu Kur’ana pod nazivom "Međunarodno takmičenje Kralj Abdulaziz u hifzu Kur’ana". Zavidovćanin i student Fakulteta islamskih nauka Emir Sinanović osvojio je drugo mjesto u kategoriji hifza pet džuzeva Kur’ana na takmičenju u hifzu Kurana u Mekki.

Osim Sinanovića, na takmičenju su učestvovali još hafiz Emrah Litrić u kategoriji hifz cijelog Kur’ana i hafiz Muhammed al-Emin Mwalidi u kategoriji hifza petnaest džuzeva Kur’ana.

Pored trojice mladih hafiza u delegaciji su bili i kurra hafiz Dževad Šošić kao i hafiz Salih ef. Halilović.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija