digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Hadžići: Druženje i predstava

Autor: Novembar 19, 2018 0

HADŽIĆI, 18. novembar – U nedjelju, 18.11., u multimedijalnoj sali Općine Hadžići, u sklopu 14. Manifestacije “Selam, ya Resulallah”, upriličeno je “Druženje sa hfz. Ammarom Bašićem”.

Program su otvorili članovi Mreže mladih Hadžići, nakon čega se velikom broju prisutnih obratio pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo, Miralem-ef. Babajić. Hfz. Ammar Bašić se kroz svoje nadahnuto obraćanje prisjetio primjera koje je povezao sa motom 14. manifestacije “Selam, ya Resulallah”: “Zato siroče ne ucvili, a na prosjaka ne podvikni, i o blagodati Gospodara svoga kazuj.”

Učesnici Dramske sekcije Mreže mladih Hadžići izveli su ovom prilikom predstavu “Jetim” kojom su predstavili stanja  jetima/siročeta te kroz šta jetimi prolaze, uputivši poruku koliko je važno uzdati se u Gospodara.

“Zato nam je Allah dao vjeru; da živiš ispravno i stojiš uspravno.”, poručio je hfz. Ammar Bašić, nakon poruka o vrijednosti vjere Dini-islama. Na kraju programa upriličeno je iznenađenje za posjetioce. Na ulazu su dobili hadise koji su poslije odabrani, a najsretniji su dobili simboličnu hediju.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine