digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Behram-begova medresa osvojila prvo mjesto

Autor: Decembar 18, 2018 0

U Behram-begovoj medresi je u ponedjeljak 19.11.2018. godine održano takmičenje iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U pojedinačnom plasmanu naš učenik Harun Sulejmanović osvojio je prvo mjesto, a treće mjesto osvojila je naša učenica Halida Duraković.

Najuspješnija je bila ekipa Behram-begove medrese sa osvojena 242 boda, drugo mjesto zauzela je ekipa Elči Ibrahim- pašine medrese iz Travnika sa osvojena 230 boda, a treće mjesto zauzela je ekipa Gazi Husrev- begove medrese sa osvojenih 227 bodova.

Riječi dobrodošlice uputio je takmičarima Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese i Seid Eminović, stručni savjetnik za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na ovom takmičenju učestvovale su ekipe iz sedam medresa: Mehmed Fatih medresa iz Podgorice, Gazi Husrev –begova medresav iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, medresa Džemaludin- ef.Čaušević iz Cazina, Karađoz-begova medresa iz Mostara,medresa Osman -ef. Redžović iz Velikog Čajnog, medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara i Behram-begova medresa iz Tuzle.

Takmičenje je organizirala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine