digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

KONJIC: Druga skupština Medžlisa

Autor: Redžo Muhibić Mart 06, 2015 0

U petak, 20. februara 2015. godine, u drevenoj sali narodnog univerziteta u Konjicu, održana je druga Skupština Medžlisa IZ Konjic. Skupštinom je predsjedavao i istu vodi predsjedavajući Skupštine Himzo Muhibić uz pomoć radnog predsjedništva u sastavu: Senad Biber i Redže ef. Muhibića a kojoj su prisustvovala 47 delegata iz svih džemata Medžlisa IZ-e Konjic. Skupštini je prisustvovala i delegacija Mostarskog Muftijstva u satavu: Ilham ef. Puce i Ranio ef. Kajan.

 

Rad Skupštine protekao je u vrlo konstruktivnoj atmosferi, gdje su delegati razmatrali godišnje izvještaje o radu u 2014. godini, Vjersko-prosvjetne i Službe za opće, pravne i finansrjske poslove Medžlisa IZ-e Konjic. Iskazano je zadovoljstvo postignutim rezultatima u protekloj 2014. godini, te istaknuto da se planskim, organizacionim, strpljivim radom mogu prevazići problemi, sanirati gubici i krenuti pozitivnim koracima u budućnost. Izvještaji o radu svih službe Medžlisa IZ-e Konjic usvojeni su jednoglasno, kao i flnansijski plan i plan rada Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic za 2015. godinu.

Ispred Muftije Mostarskog Salem ef. Dedovića. skupštini se obratio Ramo Kajan, sekretar, koje je pored upućenih selama u svojoj riječi članovima Skupštine izrazio uvjerenje da ćemo nastaviti jačati duhovne sadržaje i aktivnosti u džematima koristeći svaku priliku koja postoji da se duhovno-odgojni rad unapređuje u svakom segmentu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine