digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

BIHAĆ: Ekskurzija učenika mekteba

Autor: Amir Kalender April 15, 2015 0

Jučer su polaznici mektebske nastave na području MIZ Bosanski Novi u Bosanska Kostajnica, zajedno sa imamima, posjetili su Bihać u sklopu jednodnevne ekskurzije, kao načina nagrađivanja istih za redovno pohađanje mekteba.

 

U sklopu posjete obišli su Ured muftije bihaćkog, gdje ih je dočekao muftija bihaćki prof. Hasan ef. Makić, zaželio im dobrodošlicu te u amfiteatru muftijstva bihaćkog im se obratio i podsjetio kako je nastalo muftijstvo, zašto ono postoji i koja je potreba i svrha postojanja muftijstava širom Bosne. I samu djecu interesovale su one historijske činjenice vezane za zgradu muftijstva, način rada i vrijeme nastajanja samog muftijstva. Naravno obratili su se i glavni imam MIZ Bosanski Novi  prof. Elvir ef. Vakufac te predsjednik medžlisa Jasmin Karabegović koji su napomenuli prisutnima da je ovo prva u nizu ekskurzija polaznika mektebske nastave i da će sličnih ekskurzija biti  i u budućnosti kao načinu promovisanja mektreba i nagrađivanja  njegovog pohađanja. Doručkom i obilaskom samog Ureda muftije polaznici mekteba su završili ovaj dio ekskurzije a zatim kolonom obišli staru i poznatu bišćansku džamiju " Fethiju " te se uputili prema Islamskom pedagoškom fakultetu gdje su ih dočekali predstavnici IPF-a, uputili im selame te objasnili način te mogućnosti rada osoba koje završe IPF. Ručkom i druženjem na IPF-u završena je jednodnevna ekskurzija.

Potrebno je i istaći da je sama ekskurzija obavljena zahvaljujući preduzeću za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada "Stanovi doo" iz Bihaća, kao pokroviteljima prevoza, kojima se ovom prilikom srdačno i zahvaljujemo.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine