digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predramazanski sastanak predsjednika džematskih odbora Medžlisa Srebrenik

Autor: Damir Babajić Juni 02, 2015 0

Utorak, 2. Juna 2015. godine u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik održan je sastanak sa svim predsjednicima džematskih odbora na području Medžlisa Srebrenik. Sastanku su prisustvovali gotovo svi predsjednici odbora, a sastanak su vodili predsjednik Medžlisa mr. Abdullah Arifović i sekretar I.O. Medžlisa Sead ef. Hodžić

Na samom početku prisutne je poselamio predsjednik Medžlisa te izrazio svoje zadovoljstvo i riječi hvale na velikom odzivu predsjednika, zahvalio se na odzivu, i na tome što su pored svojih obaveza izdvojili svoje vrijeme da razgovaraju o problemima Zajednice.

Na sastanku se razgovaralo o problemima članarine islamske zajednice, organizacije džemata, aktivnosti koje se provode u džematima, te o aktivnostima nadolazećeg mubarek mjeseca. O svim problemima vodila se konstruktivna rasprava te donešeni su određeni zaključci.

Na kraju predsjednik Medžlisa se zahvalio prisutnima na izdvojenom vremenu i pažnji te prijedlozima koji su iznešeni kako bi se prevazišle određene prepreke u funkcionisanju rada džemata i Zajednice.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine