digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Doboj: Redovne tribine i druženja u džematu Hadžići

Autor: A.M. Februar 14, 2016 0

U nedjelju 07.02.2016 godine u Džematu Hadžići održana je prva tribina ove godine, koja predstavlja početak ovogodišnjih februarskih tradicionalnih druženja u ovom džematu.

U nazad tri godine, džematski odbor Džemata Hadžići organizuje tokom mjeseca februara tribine i druženje za svoje džematlije, ali i džematlije drugih džemata. Svojim prisustvom, prisutne vjernike u prepunoj džamiji počastio je prof. Ermin ef. Vučkić, Glavni imam MIZ Ključ i glavni imam mr. Bajro ef. Džafić. Uz prigodan program, učenje Kur'ana i tevhida pristutni su se prisjetili i rahmetli Redže ef. Fehrića, koji je bio i jedan od imama ovog džemata. Glavni imam je mr.Bajro ef. Džafić, ovom prilikom uručio je prof.Erminu zahvalnicu za doprinos MIZ-u Doboj, pruženoj pomoći i podršci nakon i tokom poplava. Nakon uručene zahvalnice, Prof. Ermin održao je predavanje, i prisutnima uputio nekoliko korisnih savjeta o međuljudskim odnosimam sa posebnim naglaskom na pozitivne vrijednosti koje islam promoviše i koje muslimani trebaju njegovati. Po završetku predavanja uslijedilo je druženje sa džematlijama i gostima u opuštenoj atmosferi i muhabetu. Ova i slična predavanja su prilika da džematlije provedu zimske dane u ugodnom okruženju, da se okrenenu jedni drugima i komuniciraju više, te da u našim džamijama korisno provode svoje vrijeme, te  iskoriste priliku za duhovno i moralno uzdizanje.

Tokom mjeseca febrauara, svake nedjelje će biti održavane tribine i druženja, nakon jacije namaza, na kojima će prisustvovati različiti predavači koji će govoriti o aktualnim temama o islamu i muslimanima.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine